Sauna relaxeaza muschii dupa un antrenament fizic intensiv, elimina stresul si imbunatateste starea psihica. Este ideala pentru hoteluri, centre Spa, centre de infrumusetare dar si pentru uzul personal.


  • Primul pas in construirea unei saune consta in alegerea locatiei. Locul perfect pentru amplasarea uneia este in preajma unei cazi, piscine sau a unui lac sau rau. Daca nu aveti aceasta optiune, atunci un dus va fi de ajuns. Este des intalnit sa faceti un dus rece/fierbinte dupa sauna.
  • Tipul de lemn folosit este o alegere foarte importanta in construirea unei saune. Lemnul de cedru este cel mai des intalnit, iar daca nu va place mirosul lui, puteti opta pentru lemnul de plop. Trebuie evitat orice tip de lemn tare sau batran, pentru ca in timp se va strica. De obicei, lemnul se monteaza pe verticala dar puteti opta si pentru aranjarea pe orizontala, nu exista diferente tehnice.
  • Montarea sobei este o operatiune usoara. Este necesar ajutorul unui electrician care sa lege firele iar instalarea sobei este doar o operatiune de mutare.
  • Un pas important consta in alegerea unei izolatii bune astfel incat in timp peretii sa nu cedeze in fata umiditatii. In cazul in care au fost afectati, trebuie sa ii schimbati, lucru echivalent cu o noua sauna!
  • In timp ce scaunele, peretii si usa trebuie sa fie facute dintr-un lemn usor, podeaua trebuie sa fie rezistenta la apa astfel incat sa fie usor de spalat.
  • Gasirea accesoriilor precum galeata de apa sau pietrele de sauna sunt ultimul pas spre o binemeritata sedinta Spa.


Specialistii nostri va stau la dispozitie pentru a gasi cea mai buna varianta in proiectarea unei saune.