Sterilizatoarele UV sunt cea mai noua tehnologie si metoda de a dezinfecta apa din piscine precum si apa potabila.


Este cunoscut faptul ca razele ultraviolete (UV) in cantitati mari nu sunt propice dezvoltarii fiintelor si implicit microorganismelor. Pamantul este invaluit de stratul de ozon care protejeaza impotriva actiunii nocive a razelor ultraviolete venite de la Soare. Efectul nociv al razelor UV este cel folosit pentru dezinfectare.

Generatoarele de radiatie UV emit un spectru fix de raze cu o lungime a undei de 254 nanometri. Este dovedit stiintific ca lumina ultravioleta a spectrului este nociva pentru microorganisme. Apa care trece prin sistemul de filtrare este iradiata cu raze UV astfel incat orice organism care traieste in piscina este ucis fara utilizarea chimicalelor.

Avantajul principal in folosirea sterilizatoarelor UV consta in lipsa utilizarii chimicalelor. Iradierea este facuta prin intermediul sticlei din siliciu pur iar apa nu va suferi niciun contact cu substante chimicale. Este necesar doar sa mentineti aciditatea apei prin folosirea regulatoarelor pH, care sunt total inofensive.

Sterilizator UV

Dezinfectia cu radiatii UV este singura modalitate de a distruge cele mai rezistente si periculoase microorganisme care pot aparea in piscina (Criptosporidium). Acest microorganism poate provoca probleme oamenilor si este foarte rezistent la chimicalele conventionale. Criptosporidium rezista la o concentratie de 100 de ori mai mare de clor decat cea standard dintr-o piscina. Insa, cu ajutorul radiatiilor UV, acest microorganism este distrus usor.

Cumpara sterilizator UVCumpara sterilizatoare UV!